Skue/udstilling

Velkommen til Dansk Kennel Klubs kreds 8’s side om udstilling

En hundeudstilling er en bedømmelse af den enkeltes hunds eksteriør (udseende) i forhold til dens race standard.

Udstillingen består dels af en kvalitetsbedømmelse af den enkelte hund og af en konkurrence hundene imellem.

Kvalitetsbedømmelsen foretages af en dommer, som er godkendt til at bedømme den enkelte race. Hver race har en standard for, hvordan den skal se ud og derfor er udstilling for hunde stambogsført i DKK, så dommeren har noget at bedømme hunden ud fra. Dommeren skal udover at bedømme hunden i forholdet til standarden ligeledes vurdere om hunden er sund og med et godt temperament. Opdrætterne kan derfor bruge bedømmelserne i deres avlsarbejde til at se om de er på rette vej i målet om at få sunde og racetypiske hunde.

Konkurrencen er en placering af de på dagen udstillede hunde. Dommeren vælger, hvilken af hundene inden for samme race der bedst opfylder ovenstående kriterier. De bedste hunde kan blive Dansk Champion. På DKKs udstillinger konkurrerer den bedste hund af hver race efterfølgende mod hinanden og derudover konkurreres der også om bedste hvalp (max 9 mdr.), bedste veteran (over 8 år), bedste avlsklasse og bedste opdrætsklasse.

Læs mere om udstilling 
her


Arrangementer i DKK kreds 8

Her på Bornholm afholder vi årligt 1-2 skuer, som er en uofficiel udstilling – det er billigere og et godt sted at starte, så man får en god fornemmelse af, hvad en udstilling er. Derudover er vores skuer altid hyggelige med god mulighed for at lære andre hundefolk at kende, at have erfaringsudveksling med andre udstillere samt få gode råd fra de erfarne.

Du har god mulighed for at lære, hvordan din hund og du kommer godt igennem en udstilling. I kredsen har vi ringtræning fordelt over det meste af året, hvor du lærer, hvordan du bedst muligt viser din hund frem. Samtidig bliver du informeret om, hvordan en udstillingsdag forløber.

Se mere om dette under 
træning/hold.

For at deltage i en hundeudstilling, skue eller ringtræning skal hunden være stambogsført af Dansk Kennel Klub eller - for udenlandsk ejede hundes vedkommende - af en anden organisation, der er anerkendt af FCI (Fédération Cynologique Internationale), som er det internationale forbund af kennelklubber, DKK er tilknyttet.


Hvert år i august afholdes en international udstilling på Bornholm, hvor der kommer mere end 1000 hunde og deres mennesker fra hele landet og fra udlandet også. Arrangementet er en god mulighed for at opleve de mange forskellige hunderacer, såfremt man står overfor at skulle vælge hund.

Udstillingen arrangeres af DKK, og kreds 8 har som sådan intet engagement i udstillingen, udover vi hjælper til med lidt manpower til praktiske opgaver. Tilmeldinger styres via Hundeweb.