Rally

Rally-lydighed er en forholdsvis ny hundesport, som er ved at blive stor i Danmark. Hund og fører skal sammen gennemgå en bane med 10 - 20 opgaver som f.eks. forskellige vendinger i gang, stillingsskifte på siden af føreren, gå slalom mellem kegler, føreren går rundt om hunden mens den sidder/står/dækker, spring og meget mere. Rally-lydighed er opdelt i 4 niveauer: begynder, øvet, ekspert og champion klasse.

Som hovedregel kræves der ikke den samme præcision i øvelserne som ved almindelige lydighedsprøver, der lægges til gengæld ekstra vægt på det positive samarbejde mellem hund og fører. Dommeren skal kunne se, at hunden også synes, at det er sjovt.

For at holde den gode kontakt på hele banen må føreren både bruge stemmen, hænderne og kroppen. I klasserne for begyndere og øvede må føreren endda klappe i hænderne eller på låret for at opmuntre hunden. Godbidder og legetøj er dog ikke tilladt på banen til konkurrence, men er selvfølgelig ok til træning.

Hunden skal kunne gå en lydigheds-lineføring samt kunne "dække" og "sitte" på kommando for at kunne deltage.

Læs evt. mere om Rally-Lydighed og se øvelserne på: www.rally-lydighed.dk


Ønsker du yderligere oplysninger om kredsens rally tilbud, kontakt: Ditte Wolsted, tlf. 2175 7572, mail: ditteogchristian@mail.dk