Nose Work / Sjov med næsen.

Nose Work.

Nose Work bliver DKK's nye trænings- og konkurrencedisciplin. I Nose Work træner man hunden til, at finde forskellige dufte i forskellige miljøer. Det kan være kasse, rum, udendørsområder eller i køretøjer.
De dufte man arbejder med er: Eukalyptus, Lavendel og Anis.

Nose Work er for alle racer, for det er altid sjovt både for hunden og hundeføreren at arbejde med hundens lugtesans. Sporten er allerede blevet en succes i vores nabolande og er stærkt på vej som en ny konkurrencesport i Danmark.


Sjov med næsen.

Er du ikke så meget til konkurrence, og vil du bare have en samarbejdsopgave med din hund, så tilbyder kreds 8 også aktiviteten "Sjov med næsen". Som navnet siger, er det sjovt for hund og hundefører at deltage.

Gennem opgaverne øges hundeførerens kendskab til den enkelte hund og dens racespecifikke egenskaber. Dermed får hundeførerern en forståelse af disse tings betydning for samarbejdet med, og motivationen af hunden. Der er på "Sjov med næsen" fokus på fund og markering af figuranter (personer som er gemt i bygninger eller områder), ligeledes leder vi efter punge, nøgler, telefoner og Dankort som er blevet væk. Træningen styrker hundens mod og selvtillid, i kraft af, at arbejde i uvante og udfordrende omgivelser. Sidst men ikke mindst, vil alle øvelser være tilpasset den enkelte hund og ejerens niveau og fysik, så det bliver sjovt at deltage.

Der er ikke nogen prøver eller officielle kompetencer forbundet med træningen, men hund og hundefører får mulighed for, at bruge sin arbejdsiver på nye områder, som ikke er dækket ind af lydighed, agility eller ordinært sporarbejde.


Ønsker du yderligere oplysninger om kredsens Nose Work eller Sjov med næse tilbud, kontakt:

Mathilde Clemann Jensen. tlf.: 24 40 26 23. E-mail: mathilde.clemann@hotmail.com