Spor

Hvad er spor

Træningen starter som en leg, hvor hunden ”lære” at bruge sin næse i samarbejde med føreren. Vi starter med leverslæb og derefter går vi videre til schweiss (blod). Føreren lærer ved at iagttage sin hund at vurdere, hvornår hunden er koncentreret og har fært af det rigtige spor. Det er vigtigt for hundens indlæring, at der ikke skiftes fører i indlæringsfasen.

Under søgearbejdet får hunden brugt sin lugtesans, som er hundens vigtigste sans. Hunden har ca. 220 millioner lugtesensorer – ca. 44 x så mange som mennesket. Da hunden bruger sin hjerne til at behandle de mange duftindtryk, bliver hunden stimuleret på en naturlig måde, når den går schweiss. Mange fører oplever, at hunden er dejligt afslappet resten af dagen efter træningen.


Alle hunde kan lære at gå schweiss, både dem på 3 måneder og dem på 12 år. Det betyder heller ikke noget, hvilken race(r) hunden er. Schweiss træning er velegnet for hunde, som af den ene eller anden årsag har svært ved at arbejde tæt ved andre hunde, da hundene trænes enkeltvis og føres i snor hele tiden. De fleste hundeførere oplever, at hundene meget hurtigt bliver glade for at komme til træning og som bonus får man en træt hund med hjem, da de bruger en masse mental energi under sportræningen.


Det eneste krav til hunden er, at den kan sidde i bilen, mens vi laver sporet.Gode råd

Det er en god ide at medbring følgende til træning:


  • Mobiltelefon
  • Vand til hund
  • Sporsele/schweisshalsbånd og sporline (kan evt. lånes)
  • Fornuftigt tøj og fodtøj
  • Fugtig klud til at tørre hænder i
  • Stol og evt. en varm drik til føreren (der er altid drikkepause, mens sporet ”sætter sig”)
  • Godt humør

Hunden skal opholde sig i bilen, når den ikke træner.

 

Ønsker du yderligere oplysninger eller har du spørgsmål, så ring til:

Birgit Larssen tlf.: 42 18 88 85